Fra avfall till ressurs: SuSan Design oppgraderer ekskrementer til gjødsel

4. juni 2012

SuSan Design har satt opp ett såkalt Secondary Treatment Unit (2nd TU) for å oppgradere menneskelige ekskrementer til trygge og verdifulle jordbruksprodukter. Prosjektet er gjennomført i Kakiri, en forstad vest for Kampala, hovedstaden i Uganda. Øyvind er prosjektleder for dette delprosjektet.

Bildet viser noen av beholderne der menneskelig avføring oppgraderes til trygge gjødselprodukter, et lite skritt for noen mennesker – et stort sprang for menneskelig avføring. Vår 2nd TU håndterer 20 000 liter avføring i dette testprosjektet. Prosjektet har bekreftet at vi kan  oppgradere smittebærende materiale til trygge produkter i løpet av bare 45 dager. Dette betyr at SuSan Design sin teknologiske plattform er stabil og at vi kan fortsette å utvikle hele verdikjeden. Prosjektet er finansiert av Bill & Melinda Gates Foundation.

Akkurat nå tester Naro (National Agricultural Research Organisation) våre produkter ute i felten. Vi ser frem til å se resultatet mht. produktivitet og effekt i august/september.

Klikk gjerne  her for å lese mer om behandlingen og les mer om prosjektet på www.susan-design.org og på  Facebook siden. (Alt dette på engelsk)

Del dette: