Innovativoli forbedrer helsetjeneste

11. juni 2012

Prosjektet DiaHelse ble implementert ved Frisklivssentralen i Drammen høsten 2011. Tjenestedesignprosjektet har ført til økt rekruttering og bedret undervisningsmateriell. Les mer om DiaHelse på prosjektsiden.

Under vårt første møte med Norsk Form skjønte vi ikke helt hva prosjektet gikk ut på. Hva skulle designerne lære oss? Hva kunne de om helsesektoren? I ettertid synes vi det har vært utrolig spennende, utviklende og utfordrende å være med på prosjektet. Designerne gjorde problemstillingene visuelle ved å tegne og illustrere. Måten de arbeidet på fascinerte og imponerte meg, forklarer fysioterapeut Solveig Helene Midtvedt.

DiaHelse har blitt et bedre tilbud ved hjelp av tjenestedesign. Jeg synes helsesektoren burde vurdere å betale for flere designtjenester, uttaler sjefsfysioterapeut Kari Jokstad fra Drammen kommune.

Les hele saken hos Norsk Form

Prosjektet er gjennomført i samarbeid med Kadabra og Blueroom.

 

Del dette: