Øyvind skremte designbransjen

6. september 2012

Norsk Form arrangerte konferansen Designrikets Tilstand på DogA 5/9. Konferansen ga mange ulike perspektiver på designfeltet. Øyvind forsøkte å heve diskusjonen til et høyere nivå ved sin presentasjon Designrikets Stillstand. Et stadig tilbakevendende problem for designutøvere er at vi er så forskjellige. Dette gjør det vanskelig for potensielle designkjøpere å orientere seg, og å forstå hvorfor de trenger designere, og hvilken designer som kan hjelpe nettopp den aktuelle designkjøperen på best mulig måte.

Designrikets Stillstand tok sikte på å belyse rammene vi designere, og også forbrukere, produsenter og leverandører må forholde seg til. Hva ville skjedd hvis vi brøt ut av disse rammene?

Et utdrag av Designrikets Stillstand kan leses her. Vi er inne i en designhistorietime ved en norsk designutdanning i 2037 og skuer tilbake til vår tid. Hvorfor tenker og handler vi slik som vi gjør idag?

Vi gratulerer alle prisvinnere fra Norsk Form’s prisfest. Øyvind var nominert til prisen Unge Designere 2012, men juryen valgte en annen kandidat som den mest verdige vinneren i denne konkurransen.

Del dette: