Sølv i Idékonkurransen

27. november 2013

LifeLine1

Den 26.november delte Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ut prisene i Idékonkurransen 2013 der fagpersoner med tilknytning til HiOA konkurrerer om å ha den beste ideen. Øyvind tok sølv i den prestisjetunge konkurransen med ideen Lifeline – Tauet som renser drikkevann

Juryen skriver det følgende om ideen:

På en god nummer to, foreslår juryen ideen «Lifeline – tauet som renser drikkevann» . Den kombinerer det beste innen designkunnskap og naturens egne prinsipper. Rent vann er et knapphetsgode i mange land, og produktet kan være med på å løse en global utfordring ved hjelp av en enkel og konkret metode for vannrensing.

Juryen mener produktet har mange bruksområder, for eksempel som et nyttig hjelpemiddel ved friluftsliv. Mest nærliggende er likevel drikkevannsutfordringene i en rekke land – ikke minst de som kan oppstå under naturkatastrofer som den vi nå ser på Filipinene. Videre mener juryen at forslagsgivers kompetanse og tidligere arbeidserfaring er svært viktig for at prosjektet skal kunne realiseres.»

Les hele saken og jurykjennelsene her og/eller her

Del dette: